Venim in sprijinul clientului preluand activitatea de recrutare a personalului asiatic si selectie de personal folosind metodele proprii, baza de date si networking-ul nostru

Lucrand in stransa colaborare cu clientii nostri, detinem o intelegere mai aprofundata a provocarilor si obiectivelor lor specifice de recrutare pentru a oferi cele mai bune solutii clientilor nostri si a ne asigura ca gasim cei mai potriviti candidati.

Ne adresam companiilor care cauta muncitori calificati si necalificati din Asia si din strainatate. Toate procesele de recrutare personal asiatic si strain se vor derula conform unor proceduri stabilite impreuna cu angajatorii, astfel incat acestia vor fi mereu la curent cu toate activitatile care se desfasoara.

Asiguram calitatea si potrivirea candidatilor, cu standarde si profesionalism consecvent, in functie de abilitatile necesare.

Daca vrei sa te ajutam sa recrutezi muncitori din India, Sri Lanka, Vietnam, te rugam sa  NE CONTACTEZI

Principiile dupa care ne ghidam in activitatea noastra sunt inovatia, rationalul si respectul pentru clienti, acestea motivandu-ne sa  oferim servicii de incredere si de inalta calitate.

Suntem prezenti pe piata Resurselor Umane pentru a sprijini companiile partenere in alegerea celor mai eficiente solutii, dar si pentru a le oferi candidatilor o asistenta necesara in obtinerea unui loc de munca sigur si, bineinteles, in construirea si dezvoltarea unei cariere de succes.

Standardele noastre ridicate promoveaza o lista de aplicatii bazate pe o reputatie consolidata si pe calitate.  Echipa noastra depune toate eforturile de a lucra intr-un mod onest, eficient si de a pastra cea mai buna conexiune intre angajat si angajator.

Serviciile oferite de compania noastra sunt in conformitate cu legile statului roman privind dreptul de munca al cetatenilor straini pe teritoriul Romaniei.

JR Recruitment vine in sprijinul dvs. cu servicii complete in domeniul recrutarii si furnizarii de forta de munca din strainatate, oferindu-va totodata consultanta necesara efectuarii in conditii de deplina legalitate a unor astfel de demersuri.

Recrutare Angajati Asia: Personal asiatic si Forta de munca Asia

angajati Asia

  Angajati Asia sunt tot mai vizibil în peisajul marilor orașe din țară. În București, Cluj, Brașov sau Iași aceștia pedalează cu sârg din dorința de a duce cât mai repede o comandă de mâncare la destinație, pregătiți să o preia pe următoarea. Cu ajutorul unor companii precum JordanRiver.eu sectorul serviciilor încearcă să suplinească deficitul de forță de muncă și să se dezvolte astfel în continuare recrutând angajati Asia.
  Iar creșterea cererii forței de muncă din acest sector a atras atenția cetățenilor străini ce nu au oportunități de angajare în țară lor. Hotelurile, restaurantele și alte afaceri au nevoie de competențe și experiență specifică în gestionarea, servirea și comunicarea cu clienții internaționali, iar mulți din cetățenii asiatici aduc cu ei aceste competențe și cunoștințe culturale specifice, ceea ce îi face foarte atractivi pentru angajatorii români. Aparent este o relație win-win, în care și angajatorii sunt satisfăcuți de atitudinea și randamentul angajaților.

  Angajati Asia, veniți dintr-o cultură unde zâmbetul și obediența sunt în firea majorității indivizilor, sunt deseori preferați de angajatori. Astfel, dezvoltarea economică precum și liberalizarea forței de muncă fac posibilă această realitate destul de greu de anticipat în urmă cu câteva decenii. Aceste realități sunt completate de o ofertă scăzută a pieței de muncă locale, care nu este capabilă să acopere necesarul cerut de piață. În acest context, flexibilitatea, adaptabilitatea și atitudinea pozitivă a cetățenilor din Asia constituie un beneficiu pe care angajatorii locali îl apreciază și se grăbesc să îl exploateze.
  Astfel în societatea românească contemporană asistăm la nașterea unui fenomen nou, de deschidere cosmopolită, care are premize favorabile de dezvoltare, oferind un mediu multicultural cu reale șanse de dezvoltare armonioasă. Și chiar dacă pentru moment acești angajați pot fi întâlniți în principal în servicii, să nu uităm că există și alte domenii acoperite deficitar de forța de muncă.

Cum decurge procesul de recrutare angajati Asia?

recrutare personal asiatic

  Angajati Asia pentru orice domeniu. Recrutare personal asiatic este complex și poate varia funcție de angajator și de specificul industriei. Cu toate acestea, există câțiva pași comuni care pot fi urmați în orice industrie. În primul rând, este necesară identificarea nevoilor și cerințelor pentru pozițiile disponibile. Acest lucru implică stabilirea atribuțiilor și responsabilităților specifice postului, precum și competențele și abilitățile necesare pentru a îndeplini acele cerințe. Pe baza nevoilor identificate, angajatorul poate stabili profilul candidatului ideal.
  În acest profil se pot include criterii precum competențe lingvistice, experiență în industrie, cunoștințe culturale specifice sau alte abilități relevante pentru postul în discuție. După definirea profilului, angajatorul poate utiliza diverse canale de comunicare pentru a găsii posibilii candidați, acestea incluzând anunțuri de angajare pe site-uri de specialitate accesate în anumite regiuni din Asia, parteneriate cu instituții educaționale din Asia sau racolarea de personal apelând la publicațiile locale ce includ secțiunea de mică publicitate.

  Recrutare personal asiatic poate fi însă mult mai simplă și mai eficientă în cazul în care angajatorul decide să colaboreze cu o agenție specializată. Agențiile de recrutare internațională au experiență în descoperirea celor mai potriviți candidați din zona unde activează, cunoscând cultura și piața muncii din regiune. Iar în mod normal au la dispoziție baze de date structurate conform cerințelor cele mai uzuale ale angajatorilor. Astfel, candidații pot fi sortați în funcție de competențe, experiență și alte criterii relevante, procesul de identificare fiind mult simplificat.
  Companiile de recrutare internaționale au avantajul că înțeleg cultura și obiceiurile piețelor pe care activează, asigurând astfel un proces de selecție care ține cont de particularități, fiind în măsură să asigure o potrivire mai bună între candidați și angajatori. Suplimentare, aceste agenții au experiență în gestionarea procesului de recrutare internațională, inclusiv aspectele legate de vize, documente și formalități legale necesare pentru angajarea de personal străin.

Cum este absorbită forta de munca Asia în România?

forta de munca Asia

  Forta munca Asia este reglementată în țara noastră de legea muncii și de alte acte normative relevante în domeniu. Legea Muncii impune cerințe și reguli specifice pentru angajarea și gestionarea lucrătorilor străini care vin din țări non-UE, cum este cazul lucrătorilor asiatici. Pentru aceștia angajatorii trebuie să obțină un permis de muncă, emis de Inspectoratul Teritorial de Muncă. Guvernul României stabilește anual, prin consultări cu patronatele și cu sindicatele, o cotă pentru angajarea muncitorilor străini, care poate varia în funcție de nevoile pieței și de politicile guvernamentale.
  Angajatorii trebuie să se asigure că respectă această cotă și că pot obține în baza ei permisele de muncă corespunzătoare pentru lucrătorii străini. În final, lucrătorii străini din Asia trebuie să aibă contracte de muncă încheiate conform legislației românești în vigoare. Acestea trebuie să includă toate informațiile și clauzele obligatorii prevăzute de lege și să respecte drepturile și obligațiile angajatorului și ale lucrătorului.

  Forta munca Asia este protejată de legislația din România, care protejează drepturile lucrătorilor străini și le asigură aceleași drepturi și beneficii ca și lucrătorilor români, inclusiv salariul minim, orele de muncă, concediile și condițiile de siguranță și de sănătate la locul de muncă. Autoritățile române, reprezentate de Inspectoratul Teritorial de Muncă dar și de alte instituții competente, au rolul de a supraveghea și verifica respectarea legislației muncii de către angajatori, inclusiv în ceea ce privește angajarea și gestionare relației cu lucrătorii străini.
  De asemenea, în anumite cazuri autoritățile române pot decide suplimentarea cotei stabilite pentru intrarea lucrătorilor din țările non-UE, în urma consultărilor între guvern, sindicate, patronate și organizații non-guvernamentale. Depășirea cotei pentru angajarea lucrătorilor străini în România poate fi posibilă în anumite situații excepționale, de interes național, cum ar fi proiecte majore de infrastructură, investiții străine directe semnificative sau alte situații ce pot aduce beneficii economice sau sociale importante.

Contact rapid
close slider

    Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii.

    Open chat
    Buna,

    Cu ce te putem ajuta?
    Echipa Jordan River Recruitment face tot posibilul sa iti raspunda cat mai repede!