Ce muncesc muncitorii nepalezi in Romania?

Ce muncesc muncitorii nepalezi in Romania?

Am vazut cu totii in ultimul timp cetateni asiatici in majoritatea oraselor din tara, insa v-ati intrebat vreodata ce muncesc acesti muncitori nepalezi in Romania, sau muncitorii din diferite alte tari asiatice, care au sosit pe teritoriul tarii noastre?

Muncitorii nepalezi in Romania, dar si muncitorii de diferite alte nationalitati de pe continentul asiatic, au ajuns pe teritoriul tarii noastre prin intermediul unor agentii care recruteaza forta de munca Asia, cum ar fi Jordan River de exemplu.

Foarte multi angajatori din tara noastra, iar aici nu ne referim doar la angajatorii romani ci si la cei straini care isi desfasoara activitatea pe teritoriul tarii noastre, au nevoie de personal, dat fiind faptul ca multi dintre romanii someri, nu se inghesuie sa isi gaseasca un loc de munca.

In aceste conditii, pentru ca nu isi permit sa scada productia si sa piarda clientii, majoritatea angajatorilor de pe teritoriul tarii noastre contacteaza agentia mai sus mentionata.

Indieni in Romania

Mai intai de toate, angajatorii din Romania care au nevoie de personal calificat sau de personal necalificat, ii vor comunica agentiei numarul de persoane de care au nevoie pentru afacerea lor. Vor comunica de-asemenea si daca au anumite cerinte (calificare in domeniu, o anumita experienta, cunostinte avansate de limba engleza sau cunostinte medii, etc.).

Agentia va tine cont de toate cerintele angajatorilor romani si straini care isi desfasoara activitatea pe teritoriul tarii noastre, iar ulterior va incepe procesul de recrutare forta de munca Asia, si va aduce muncitori nepalezi in Romania, sau muncitori din diferite alte tari asiatice.

Exista o multime de firme de constructii care au nevoie de meseriasi pe santier, iar datorita faptului ca nu gasesc profesionisti in Romania, opteaza pentru forta de munca Asia. Aici va fi nevoie de obicei de dulgheri, zidari, electricieni, si nu numai. Muncitorii nepalezi dar si din diferite alte tari din Asia, care sunt specialisti si care au experienta, vor fi recrutati si adusi sa munceasca pe santierele din Romania.

In majoritatea oraselor mari din tara exista restaurante cu specific asiatic, iar in cadrul acestora cu siguranta de fiecare data un bucatar sau un ajutor bucatar din Asia va fi binevenit. Acestia cunosc foarte multe retete cu specific asiatic, si cu siguranta prin mancarurile delicioase cu specific asiatic pe care le vor gati, vor reusi sa atraga mai multi clienti spre restaurantele respective.

Este de-asemenea nevoie de personal si in hotelurile si in pensiunile din Romania, iar angajatorii sunt dispusi sa angajeze cameriste din tari asiatice precum India, Nepal, Vietnam si nu numai.

In agricultura este de-asemenea nevoie de forta de munca, si se stie faptul ca muncitorii asiatici sunt foarte harnici si productivi, motiv pentru care agricultorii romani ii asteapta cu bratele deschise, pentru a munci pe campurile din Romania.

Asadar, in foarte multe domenii de activitate este nevoie de forta de munca, iar angajatorii sunt incantati de ideea de a angaja forta de munca din Asia. Acesti muncitori calificati si necalificati vor fi adusi in tara de catre o agentie precum Jordan River, care le va fi alaturi pentru a obtine documentele necesare pentru sederea legala in Romania, dar si pentru obtinerea autorizatiilor de munca.

Acesti muncitori vorbesc limba engleza, deci vor putea comunica fara probleme cu angajatorii dar si cu colegii de la servici (cu cei care vorbesc limba engleza), si cu siguranta se vor integra cu usurinta in colectiv.